• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nacrt zakona o državnoj imovini za deset dana?

Nacrt zakona o državnoj imovini mogao da bude utvrđen u narednih desetak dana, kaže predsjedavajući Komisije za državnu imovinu BiH Zvonimir Kutleša.

 Nacrt zakona o državnoj imovini za deset dana? Izvor: MONDO


Predsjedavajući Komisije za državnu imovinu BiH Zvonimir Kutleša nada se da bi nacrt zakona o državnoj imovini mogao da bude utvrđen u narednih desetak dana na tragu onoga što su trojica lidera dogovorili u Prudu i Banjaluci.

"Ako nacrt zakona ne utvrdimo u tom roku, teško da ga možemo i poslije utvrditi", rekao je Kutleša Srni i dodao da misli da će to biti učinjeno, jer Komisija sada ima dosta jasne okvire za izradu nacrta zakona.

On je naglasio da je na sastanku u Banjaluci rečeno da se imovina dijeli na sve nivoe vlasti, da će državi pripasti ono što je neophodno njenim institucijama da bi mogle funkcionisati i obavljati dužnosti, dok se ostalo dijeli na niže nivoe, počev od entiteta, Brčko distrikta, kantona i opština.

Kutleša je naglasio da će ta podjela biti predmet sporazuma kao što je dogovoreno u Prudu i Banjaluci.

"Sporazumom će biti određeno koja će imovina pripasti kojem nivou vlasti", rekao je Kutleša i dodao da će Komisija nastojati da u najskorije vrijeme izađe sa nacrtom zakona.

Kutleša je naveo da će sjednica Komisije zbog bolesti nekih članova biti održana u srijedu, 4. februara umjesto u ponedjeljak, 2. februara, kako je bilo planirano.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE