• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD odbacio zahtjeve PDP-a

Izvršni odbor SNSD-A odbio je zahtjeve PDP-a, kojima je ova stranka uslovila dalji razvoj koalicionih odnosa sa SNSD-om.

 SNSD odbacio zahtjeve PDP-a Izvor: MONDO

Izvršni odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) odbio je zahtjeve Partije demokratskog progresa (PDP), kojima je ova stranka uslovila dalji razvoj koalicionih odnosa sa SNSD-om.

Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović rekao je da je na današnjoj sjednici u Banjaluci ocijenjeno da su uslovi PDP-a neprincipijelni i negativni i da imaju za cilj destabilizaciju političkog života i političke situacije u Republici Srpskoj (RS), zbog čega su neprihvatljivi za SNSD.

"Izvršni odbor je zaključio da je SNSD spreman da bez PDP-a i njegovih kadrova nastavi da vrši vlast na svim nivoima", rekao je Radmanović novinarima u Banjaluci nakon sjednice Izvršnog odbora SNSD-a.

On je dodao da SNSD nema namjeru da se više bavi ovim pitanjima.

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić ranije je izjavio da razvoj daljih koalicionih odnosa sa SNSD-om zavisi od stava ove stranke prema zaključcima Glavnog odbora PDP-a, kojima je predloženo kako Vlada RS treba da funkcioniše.

Dejton osnov za raspravu o unutrašnjem uređenju BiH

Osnov za raspravu o unutrašnjem uređenju BiH je Dejtonski mirovni sporazum, stav je Izvršnog odbora SNSD-a.

Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović rekao je novinarima da je na osnovu toga potpuno jasno da Republika Srpska (RS) nije i ne može biti upitna u unutrašnjoj organizaciji u BiH, niti u svojoj unutrašnjoj organizaciji koja podrazumijeva njene granice.

On je rekao da Izvršni odbor SNSD-a smatra da je djelovanje OHR-a u BiH privedeno kraju i pozvao sve relevantne političke faktore u BiH da se angažuju na ispunjavanja uslova BiH za EU.

On je naveo da Izvršni odbor SNSD-a podržava Prudski sporazum, ističući da u zaključcima iz Pruda postoje kratkoročni i dugoročni ciljevi.

"Po našem viđenju, mnogi su se u BiH opredijelili za bajkovitu priču o dugoročnim ciljevima, što je imalo za cilj da se po strani ostave važne stvari koje je trebalo brzo izvršavati", rekao je Radmanović.

On je podsjetio da je na osnovu dogovora iz Pruda usvojen budžet BiH i da se "vrijedno radi" na raspodjeli imovine između države, entiteta i ostalih organa vlasti, što je, kako je naveo, kratkoročni cilj.

Radmanović je dodao da se razgovori o arbitražnoj odluci o Brčko ditriktu privode kraju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE