• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bosić spašava Dejton"

Lider SDS-a pozvao na hitan sastanak stranačke lidere, zbog "ozbiljnosti trenutka" s ciljem "sprečavanja rušenja Dejtona"!

 "Bosić spašava Dejton" Izvor: MONDO

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić pozvao je određeni broj stranačkih lidera, predstavnika nevladinog sektora i nezavisnih intelektualaca u Republici Srpskoj (RS) na sastanak posvećen, kako je navedeno u pozivu, sprečavanju nesagledivih posljedica koje bi izazvale rušenje dejtonskog položaja RS.

''Zbog ozbiljnosti trenutka, pozivam Vas na sastanak na kojem bi razmotrili novonastalu situaciju koja prevazilazi bilo kakve koalicione sporazume i trenutne međusobne stranačke pozicije. Veoma smo zainteresovani da čujemo Vaše mišljenje u vezi s ovim pitanjem, kao i viđenje aktivnosti koje bi trebalo preduzeti da bi se spriječile nesagledive posljedice koje bi izazvale rušenje dejtonskog položaja RS', navodi se u Bosićevom pismu.

Kako je Srni potvrdio jedan od izvora bliskih SDS-u, Bosić se na ovakav potez odlučio pošto se uvjerio da je određeni broj lica (koje je zbog toga i pozvao na sastanak) u proteklih nekoliko dana u javnosti u RS i BiH oštro kritikovao zaključke sa banjalučkog sastanka lidera SNSD-a Milorad Dodika, SDA Sulejmana Tihića i HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Te kritike, pojašnjava Srnin sagovornik, odnose se prvenstveno na postignuti dogovor o temeljnom preuređenju BiH kao ''suverene države sa četiri teritorijalne jedinice koje bi činile takozvani srednji nivo vlasti''.

''Ovo je suštinska promjena Dejtonskog mirovnog sporazuma čiji temelj i esenciju čini ustavna definicija da je BiH sastavljena od dva entiteta Federacije BiH i RS'', naveo je Bosić u svom pismu.

Bosić smatra da su pitanja o kojima se pregovaralo u Banjaluci od sudbonosnog značaja za budućnost naroda i Srpske, zbog čega, kako je naglasio, ne mogu biti rješavana na zatvorenim sastancima.
(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE