• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki "Prison break"

Zatvorenik sa Tunjica otišao na dopušteni odmor i nije se vratio. Inspektori utvrdili nepravilnosti u zatvoru u vezi sa ovim slučajem.

 Banjalučki "Prison break" Izvor: MONDO

Zatvorenik Kazneno-popravnog zavoda na Tunjicama u Banjaluci Damir Kulić nedavno je pobjegao stražarima, a zbog ovog bijega zatvor su posjetili inspektori Ministarstva pravde BiH.

Prema saznanjima "Glasa Srpske", oni su utvrdili određene nepravilnosti u zatvoru u vezi sa ovim slučajem. Prema riječima izvora "Glasa" iz ovog inspektorata, Kulić se nije vratio sa dopuštenog odmora.

Njemu je ostalo 15 dana do završetka prvobitno izrečene kazne za utaju poreza, a ostalo mu je i da odsluži još godinu dana zatvora koja mu je određena na ime novčane kazne.

Kulić, optužen za pranje novca,u novembru 2006. godine je sa Tužilaštvom BiH sklopio sporazum o priznanju krivice, što je prihvatio i Sud BiH.

On je na osnovu toga osuđen na tri godine zatvora zbog pranja novca i izrečena mu je novčana kazna od 80.000 maraka.

Prema presudi, Damir Kulić je optužen da je prodajom robe ne plaćajući poreze neovlašćeno zaradio 4.037.083 marke, koje je trebao uplatiti na ime poreza.

U presudi protiv Kulića je navedeno da je on prvo registrovaopreduzeće "Uzor Group" u naselju Trn, opština Laktaši, i otvorio transakcijske račune u namjeri da putem njih legalizuje nezakonito stečen novac.

Preko tih računa on je uplatio 26.625.608 maraka na račune 190 pravnih lica. Na taj način je prikrio, odnosno oprao novac stečen prodajom robe za gotovinu, neplaćanjem poreza propisanih zakonima Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko distrikta.

Njemu je u zatvorsku kaznuuračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 29. decembra 2005. godine i vrijeme koje je proveo u ekstradicionom pritvoru u Mađarskoj od 21. novembra do 28. decembra 2005. godine.

Damir Kulić je državljanin Hrvatske pa policija i inspektori pravde strahuju da tamo ne pobjegne ili još dalje u zapadnu Evropu.

(MONDO, foto: Glas Srpske)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE