• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvije godine zatvora zbog smrti Banjalučanke

Mirko Moconja (30) osuđen na dvije godine zatvora zbog izazivanja nesreće u kojoj je u prošle godine poginula Banjalučanka Jelena Ševarika (21).

 Dvije godine zatvora zbog smrti Banjalučanke Izvor: MONDO

Moconja je proglašen krivim da je u pijanom stanju, sa 1,55 promila alkohola u krvi, ugrozio javni saobraćaj, nakon čega se dogodila nesreća kod banjalučke Gimnazije.

U optužnici se navodi da je Moconja započeo skretanje ulijevo i oduzeo pravo prvenstva "golfa" koji je vozio Siniša Tolimir (19) iz Trna, koji je dolazio iz suprotnog pravca. "Golf" je nakon sudara odbačen na trotoar, po kome se kretao i prednjim dijelom udario Jelenu Ševariku, koja je usljed zadobijenih povreda preminula 23. juna.

Vladimir Ševarika, otac Jelene Ševarike, izjavio je Srni da je njegovu kćerku danas "ponovo ubilo pravosuđe Republike Srpske ".

"Tužilaštvo je osudilo Mirka Moconju na dvije godine zatvora, a on je, po meni, samo saučesnik u ubistvu, dok je čovjek koji je autom ubio moje dijete i potom se smijao, tretiran kao svjedok i proglašen oštećenim licem. Uz to je i naplatio 100-odstotnu štetu na autu", rekao je Ševarika.

Ševarika je rekao da je njegova kćerka Jelena "ubijena 1. juna prošle godine", te da su je "ubili Siniša Tolimir i Mirko Moconja, tako što je Tolimir, prema tvrdnjama svjedoka, vozio između 80 i 100 kilometara na čas, kada je udario Jelenu, koja je stajala na trotoaru".

Ševarika tvrdi da njegovu kćerku nije ubio Moconja, koga je Okružni sud u Banjaluci osudio kao krivca, već da je on samo saučesnik.

Prema njegovim riječima, Siniša Tolimir je čitav taj dan pio i u tom stanju "ubio njegovo dijete".

Ševarika navodi i da je Tolimiru "nalaz krvi rađen dva i po časa nakon udesa, a da nalaz urina koji je vjerodostojniji uopšte nije urađen", te dodaje da su "dokazi montirani".

Prema njegovim riječima, tužilac Bukarica dobio je takve elemente na osnovu kojih je pripremio optužnicu u kojoj je optužio Moconju, ali ne i Tolimira.

Ševarika je poručio da će, ukoliko pravosuđe RS ne ispravi nepravdu i ne osudi Tolimira "uzeti pravdu u svoje ruke".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE