• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prema Hrvatskoj 118 "divljih prelaza"

Direktor Granične policije Vinko Dumančić rekao je da je nemoguće kontrolisati svaki pedalj granice i da prema Hrvatskoj postoji 118 "divljih prelaza"

 Prema Hrvatskoj 118 "divljih prelaza" Izvor: MONDO

Komentarišući prošlonedjeljnu otmicu bivšeg člana Predsjedništva BiH Ante Jelavića, koji je dva puta prešao granicu BiH i Hrvatske, Dumančić je rekao da je to bio specifičan slučaj i dobro organizovan posao, te da mjesta na kojima je moguće preći granicu ima mnogo više nego graničnih prelaza.

Dumančić tvrdi da Granična policija Jelavića nije nijednog momenta primijetila, niti je imala bilo kakvih informacija o njegovom boravku na teritoriji BiH i najavio da će o tome biti provedena istraga.

"I da smo imali informacije, nemoguće je kontrolisati svaki pedalj. Provešćemo istragu, kako bi utvrdili da li je bilo kakvih propusta od strane Granične policije, a to ćemo utvrditi na osnovu informacija o Jelavićevom kretanju na teritoriji BiH", rekao je Dumančić za izdanje "Fokusa".

Dumančić je rekao da BiH ima 89 regularnih prelaza i da je granica dosta dobro pokrivena ali da se može preći i na drugim mjestima koja nisu označena i pokrivena, poput polja i livada.

Bivši hrvatski član Predsjedništva BiH kidnapovan je u srijedu, 8. aprila, poslijepodne ispred hotela "Internacional", koji se nalazi nedaleko od njegovog stana u Zagrebu, a u četvrtak oko 22.00 časa došao je sam u sjedište zagrebačke policije, gdje je sa njim obavljen informativni razgovor.

Jelavić tvrdi da je pobjegao otmičarima, zahvaljujući njihovoj nesmotrenosti, dodavši da su ga držali na području Rame u BiH i da je riječ o pripadnicima dijela zagrebačkog kriminalnog miljea. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE