• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj "Jelavić": Istraga i sankcije

DGS ne zna kako je Jelavić dva puta ilegalno prešao granicu!?

 Slučaj "Jelavić": Istraga i sankcije Izvor: MONDO

Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić izjavio je da nadležne u ovoj agenciji niko od policijskih agencija iz BiH, niti iz susjednih zemalja, nije obavijestio o otmici bivšeg člana Predsjedništva BiH Ante Jelavića, nego da su o tome saznali iz medija.

Dumančić je rekao za "Glas Srpske" da se kontroliše kako je Jelavić dva puta ilegalno prešao državnu granicu BiH i da li je u radu pripadnika Granične policije bilo propusta, ističući da će poslije provedene unutrašnje istrage, Savjetu ministara i Ministarstvu bezbjednosti BiH dostaviti sadržajnu informaciju.

Portparol MUP-a FBiH Robert Cvrtak rekao je da je Interpol BiH trebalo o tome da obavijesti i Graničnu policiju, dok u Interpolu BiH nisu željeli da odgovore na pitanje zbog čega o otmici nisu obavijestili Graničnu policiju, jer, kako navode, izjave ne mogu da daju bez odobrenja ministra bezbjednosti.

Ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović najavio je istragu o tome kako je Jelavić dva puta ilegalno prešao državnu granicu BiH. Nije isključio ni sankcije protiv odgovornih u Graničnoj policiji.

''Treba razgovarati i sa direktorom Granične policije BiH kako bi se vidjelo da li je ilegalni prelazak granice izveden na način da je bilo, eventualno, i neke saradnje sa određenim graničnim policajcima ili oni nisu posvetili dovoljno pažnje prilikom prelaska pojedinaca preko državne granice'', kazao je Sadović.

Jelavić je otet u Zagrebu u srijedu, 8. aprila, a dan kasnije vratio se u Zagreb izjavivši da je uspio da pobjegne otmičarima i da je sam prešao granicu BiH.

Zbog otmice Jelavića u Mostaru je u nedjelju, 12. aprila, uhapšen Vlatko Miličević (26), sin Marija Miličevića, koji je u petak, 10. aprila, uhapšen u Zagrebu pod sumnjom da je povezan sa Jelavićevom otmicom.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić potvrdio je da je Vlatko Miličević predat Tužilaštvu BiH, da će biti saslušan danas pošto izabere advokata, a poslije toga tužilac će donijeti odluku da li ima osnova za pritvaranje osumnjičenog.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE