• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Disciplinski" zbog sastanka s Ganićem

Zamjenik ministra inostranih poslova BiH pokrenula disciplinski postupak protiv pomoćnika ministra inostranih poslova BiH.

 "Disciplinski" zbog sastanka s Ganićem Izvor: MONDO

Zamjenik ministra inostranih poslova BiH Ana Trišić-Babić dostavila je sektoru za opšte poslove ovog ministarstva zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv Zorana Perkovića i Jasmine Pašalić, pomoćnika ministra Svena Alkalaja, koji su prisustvovali sastanku sa članovima ratnog Predsjedništva BiH.

Ona je rekla da očekuje da što prije bude formirana komisija koja će utvrditi da li su pomoćnici ministra inostranih poslova zloupotrijebili službeni položaj i taj sastanak sazvali na svoju inicijatavu.

Ana Trišić-Babić je naglasila je da će nakon toga upututi zahtjev i Agenciji za državnu službu BiH da bi se utvrdilo da li su Perković i Pašalićeva prekršili Zakon o državnim službenicima, prenosi "Glas Srpske".

"Zaključci sa ovog sastanka govore da su pomoćnici ministra, koji su državni službenici, duboko zagazili u politiku, što po zakonu ne smiju činiti", navela je Trišić-Babić.

Prema službenoj zabilješci, nedavno održanom sastanku u Ministarstvu inostranih poslova BiH prisustvovali su članovi ratnog Predsjedništva BiH Ejup Ganić i Ivo Komšić, osumnjičeni za ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, te pomoćnici ministra inostranih poslova BiH Zoran Perković i Jasmina Pašalić, kao i službenik ovog ministarstva Davorka Ištuk.

Član Predsjedništa BiH Željko Komšić rekao je federalnoj štampi da je ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj formirao tim koji će "koordinisati rad državnih organa u vezi s ovim problemom".

"Tu nije riječ samo o članovima ratnog Predsjedništva RBiH nego o 19 ljudi angažovanih 1992. godine, uglavnom u institucijama države, koje su na razne načine branile BiH od agresije i od kojih se danas ne smije okretati glava", izjavio je Komšić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE