• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko: Konsenzusom do ustavnih promjena

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da bi bilo dobro da se po pitanju moguće promjene Ustava BiH postigne što širi konsenzus.

 Incko: Konsenzusom do ustavnih promjena Izvor: MONDO

U saopštenju iz kancelarije DP-a za odnose sa javnošću istaknuto je da se visoki predstavnik tokom razgovora tokom razgovora sa predsjednikom Demokratske partije (DP) Draganom Čavićem u Banjaluci naročito interesovao u kojem obimu je moguće mijenjati Ustav BiH.

Čavić je rekao Incku da su ustavne promjene moguće samo na širokom konsenzu unutar BiH i na realno provodivim osnovama, naglašavajući da DP smatra da ne postoje šanse za ustavne promjene u kojima bi RS trebalo da gubi teritorijalni integritet i ključne enitetske političke mehanizme koji joj pripadaju.

Čavić je iznio stav DP-a da rasprava o ustavnim promjenama ne može biti obaveza samo tri partije koje sada o tome razgovaraju, već i ostalih koji su zastupljeni u parlamentu BiH.

"U tom smislu, DP je spremna da učestvuje u eventualnom procesu o ustavnoj reformi, svjesna da sa jednim poslanikom u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH ne predstavlja značajan kapacitet za odlučivanje", rekao je Čavić. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE