• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Logoraši RS: Podići optužnicu protiv Dudakovića

Dukić smatra da nepodizanjem optužnice protiv Atifa Dudakovića Tužilaštvo BiH pokušava da zataška zločine nad Srbima

 Logoraši RS: Podići optužnicu protiv Dudakovića Izvor: MONDO

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske (RS) Branislav Dukić rekao je da strani tužioci u Tužilaštvu BiH nastoje da zataškaju pravu istinu o zločinima počinjenim nad Srbima time što ne podižu optužnicu protiv ratnog komandanta Petog korpusa Armije BiH Atifa Dudakovića.

Dukić je rekao Srni da Tužilaštvo, podizanjem optužnica protiv trećerazrednih lica, umjesto glavnih nalogodavaca i izvršilaca ratnih zločina nad Srbima poput Dudakovića, ponovo opstruiše dokazivanje istine o stradanju Srba u BiH.

''Ovakav postupak Tužilaštva samo još jednom potvrđuje da ova institucija isključivo radi pod političkim uticajem bošnjačkih političara iz Sarajeva'', rekao je Dukić, komentarišući podizanje optužnice Tužilaštva protiv tri bivša pripadnika Petog korpusa Armije BiH.

Dukić je potvrdio da će Savez logoraša RS, u saradnji sa Hrvatskom udrugom logoraša, idućeg mjeseca u Sarajevu organizovati proteste pred Sudom i Tužilaštvom BiH, sve dok pravosuđe BiH ne počne jednako tretirati ratne zločine i podizati optužnice protiv najodgovornijih naredbodavaca i izvršilaca zločina iz bošnjačkog naroda.

Tužilaštvo BiH podiglo je juče optužnicu protiv Mehura Selimovića, Adila Ružnića i Emira Mustafića za ratni zločin nad srpskim civilima i zarobljenicima u Bihaću, Cazinu i Bosanskom Petrovcu.

Optužnica tereti Selimovića, Ružnića i Mustafića da su od 1994. do 1996. godine počinili ratni zločin nad civilima i zarobljenicima srpske nacionalnosti u više objekata na području Bihaća, Cazina i Bosanskog Petrovca.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik i tadašnji predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić podnijeli su 10. avgusta 2006. godine Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv komandanta Petog korpusa Armije RBiH generala Atifa Dudakovića za zločine koje su nad srpskim civilima i vojnicima počinile jedinice pod njegovom komandom u akciji "Oluja" i u zapadnokrajiškim opštinama.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE