• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda za nevine policajce

Tužilaštvo BiH odlučilo je da obustavi istragu protiv 13 pripadnika bivšeg CJB Zvornik, koji su bili osumnjičeni za ratne zločine u Srebrenici.

 Sloboda za nevine policajce Izvor: MONDO

Do sada je prekinut postupak protiv 18 pripadnika MUP-a Republike Srpske, za 17 policajaca se obavlja provjera, dok je optužnica podignuta protiv jednog policajca.

Sada je i protiv 13 policajaca obustavljena istraga i njima će, nakon 21 mjeseca suspenzije, biti vraćena dokumenta i moći će da se slobodno kreću i van BiH, javili su tamošnji mediji.

Istraga je obustavljena protiv policajaca: Jovana Lazića, Dragana Hajdukovića, Predraga Perića, Ljubomira Popovića, Radeta Milića, Nedeljka Vidovića, Bobana Stupara, Radislava Ristića, Milana Bogdanovića, Mire Jovanovića, Nikole Rakića, Željka Jovanovića i Milisava Prodanovića.

Regionalni predsjednik Sindikata Centra javne bezbjednosti (CJB) Bijeljina Rodoljub Vidaković rekao je da je potvrđena njihova tvrdnja da "većina suspendovanih policajaca nije ukaljala ugled MUP-a RS, a time ni samu RS".

Vidaković je rekao da je prvi put zadovoljan ozbiljnošću i profesionalnim radom Tužilaštva BiH koji su u kratkom roku izvršili temeljne provjere za 13 policajaca.

"Iz Tužilaštva sam dobio uvjeravanja da će učiniti sve da u što kraćem roku urade provjere i za ostalih 17 policajaca CJB Bijeljina, a naravno, svi oni za koje Tužilaštvo dokaže da su počinili bilo kakav ratni zločin ne smiju biti amnestirani", kazao je Vidaković.

On je dodao da je "razočaran pasivnošću nevladinih organizacija u BiH koje nisu reagovale na kršenje ljudskih prava i sloboda za 36 policajaca".

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE