• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Konsenzus ili raspad BiH

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da u BiH mora doći vrijeme da bude napravljen unutrašnji konsenzus o njoj samoj ili će se raspasti i razići.

Dodik je objasnio da je BiH kao ovakva nepoželjna, ne samo za Srbe, već i za Bošnjake i Hrvate, jer i oni imaju svoje zahtjeve.

Prema njegovim riječima, Bošnjaci žele veću BiH, što se nikad neće desiti, Hrvati su nezadovoljni što su "devastirani i majorizovani", a Srbi, jer su Republici Srpskoj otete nadležnosti koje je dobila međunarodnim ugovorom.

"Ovakva skupa, neželjena i neefikasna BiH nikome ne treba. Ona je ovdje još jedino da ostvari frustracije nekih međunarodnih zvaničnika koji smatraju da ona mora opstati po svaku cijenu", rekao je Dodik novinarima na prijemu koji je u Brčkom priredio povodom Dana i krsne slave Republike Srpske Svetog arhiđakona Stefana.

On je rekao da Republika Srpska može biti ponosna na svoju autonomiju i svoj stepen samostalnosti.

"Mi poštujemo Dejtonski sporazum i naši legitimni zahtjevi nisu protivni tom sporazumu, pošto mi i želimo da obezbijedimo samostalnost, poštujući ono što je napisano u Dejtonskom mirovnom sporazumu", istakao je Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE