• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budimir pokreće postupak izbora ministra

Predsjednik FBiH Živko Budimir pokrenuo je postupak izbora ministra finansija.

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir trebalo je da konsultuje potpredsjednike prilikom pokretanja postupka izbora ministra finansija, što on nije učinio, rekla je Srni Laura Bošnjak, savjetnik u kabinetu potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe.

"Budimir je, prema Ustavu FBiH, trebalo da konsultuje potpredsjednike Mirsada Kebu i Svetozara Pudarića, a tek nakon toga da usaglašen prijedlog šalje Parlamentu FBiH na razmatranje", navela je Bošnjak.

Iz Kabineta predsjednika FBiH danas je saopšteno da je Budimir, uvažavajući ozbiljnost novonastale situacije, pokrenuo postupak izbora ministra finansija.

Budimir je 3. januara donio odluku o razrješenju ministra finansija FBiH Ante Krajine zbog odgovornosti što nisu isplaćene naknade za invalidnine pripadnicima HVO-a.

Zbog smjene Krajine u pitanje je dovedena i tranša stendbaj-aranžmana sa Međunarodnom monetarnim fondom, jer nema nikoga da u ime FBiH potpiše pismo namjere.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je u nekoliko navrata pozvao Budimira da poništi odluku o smjeni Krajine ili je izmijeni tako da osigura da i dalje može obavljati funkciju do imenovanja nasljednika ili dok sud ne odluči drugačije.

(Srna, Foto: seebiz.net))

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE