• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komisija protiv govora mržnje na internetu

Vlada Republike Srpske je na 45. sjednici donijela dugo najavljivanu odluku o formiranju Komiteta RS za borbu protiv govora mržnje na internetu.

Komitet je savjetodavno tijelo Vlade Srpske formirano „radi spriječavanja i suzbijanja govora mržnje, rasizma i diskriminacije na internetu“.

Odlukom Vlade Republike Srpske o formiranju Komiteta definisano je da će članovi Komiteta izraditi akcioni plan kampanje Republike Srpske za borbu protiv govora mržnje na internetu, te da će sprovoditi potrebne pripremne aktivnosti za sprovođenje kampanje, organizovanje svih pratećih događaja, koordinaciju i praćenje aktivnosti u Srpskoj kao i realizaciju saradnje sa domaćim i stranim nadležnim organima, lokalnim zajednicama, ustanovama i organizacijama koje se bave ovim pitanjem, prenosi Frontal.ba.

Svoje aktivnosti Komitet će finansirati iz redovnih budžetskih sredstava Ministarstva porodice, omladine i sporta, vrši stručne, savjetodavne i druge poslove na sprečavanju i suzbijanju govora mržnje na internetu u Republici Srpskoj.

Komitet ima 16 članova koje imenuje Vlada Republike Srpske, na prijedlog Ministarstva porodice, omladine i sporta na period od godinu dana i radiće dobrovoljno i bez prava na naknadu.

Članovi Komiteta biće izabrani iz Odbora za pitanja djece, mladih i sporta NSRS, Ministarstva porodice, omladine i sporta, Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva lokalne uprave i samouprave, Ministarstva nauke i tehnologije, Agencije za informaciono društvo Republike Srpske, Republičkog pedagoškog zavoda, Ombudsmana za djecu Republike Srpske, RTRS, Omladinskog savjeta RS, Helsinškog parlamenta građana, Mreže savjeta učenika srednjih škola RS, Perpetuum Mobile- Centra za razvoj mladih i zajednice, Omladinskiog centra „ Auctus“ i Mladi ambasador mira.

Odlukom o formiranju Komiteta nije definisano na koji način će savjetodavno tijelo spriječiti i suzbiti govor mržnje na internetu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE