• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Na cipelama broj 47 nosim i 49 odsto BiH"

Predsjednik RS Milorad Dodik poručio je Bakiru Izetbegoviću da će ostati tu gdje jeste, da nosi cipele broj 47 i da na njima nosi 49 odsto BiH.

Odgovarajući bošnjačkom članu Predsjedništva na izjavu da "onaj kome se ne sviđa može da od iz BiH", Dodik je uzvratio da takve izjave građane RS ne plaše.

"Ja mu poručujem da mi želimo da ostanemo na ovom području i da nas takvim izjavama neće uplašiti. Ne želimo biti organizovani kao sadašnja BiH. To je razlika. A ako me pitate o odlasku, moj je odgovor Izetbegoviću da nosim cipele broj 47, ali da mogu povući više od 49 odsto BiH", rekao je Dodik u intervjuu zagrebačkom "Večernjem listu", u izdanju za BiH.

On je pozdravio dolazak hrvatskog premijera Zorana Milanovića u Mostar, dan nakon rušilačkih demonstracija u više gradova Federacije BiH.

"U Mostaru su napadnuti prostori i institucije gdje dominantno žive Hrvati. A to nisu učinili Hrvati. Zato je pozitivno što je došao da smiri situaciju i onemogući revolt Hrvata, koji je bio opravdan", smatra Dodik.

On kaže da ne razumije zašto su Bošnjaci u Mostaru zapalili zgradu HDZ-a, a kada su se sjetili da bi to moglo da izazove ozbiljne problem otrčali su da zapale i lokalno sjedište SDA.

Dodik je ponovio da je jedino rješenje za BiH podjela na tri države, koje bi zajedničkim tijelima ustupile nadležnosti kroz konfederalni odnos.

"U tome slučaju imali bismo potpunu liberalizaciju ekonomije, ljudi i ideja, a da svako na svome području odlučuje sam o sebi", naveo je Dodik.

On je primjetio i da su bošnjački lideri SDA, SDP i SBB posvađani i da svi rade jedni protiv drugih, te da se njihovo savezništvo pojavi samo protiv nekog trećeg.

(Tanjug, Foto: Beta, Marko Rupena)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE