• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje je nestao novac za obnovu BiH

Predsjednik Asocijacije udruženja izbjeglih lica u RS Vojislav Milišić smatra da se mora utvrditi gdje je nestao novac za obnovu BiH.

Predsjednik Asocijacije udruženja izbjeglih i raseljenih lica u Republici Srpskoj Vojislav Milišić smatra da vlasti u BiH moraju konačno utvrditi gdje su nestale milijarde dolara stranih donacija namijenjenih za obnovu u BiH.

"Za ovaj novac u BiH mogla se davno obnoviti sva porušena i zapaljena imovina i konačno staviti tačka na izbjegličko pitanje u BiH", rekao je Milišić Srni.

Milišić je rekao da dvije parlamentarne komisije na nivou BiH nisu do sada uspjele da uđu u trag nestalom novcu, zbog čega bi sami donatori trebalo da pokrenu istragu o ovom slučaju.

Pozivajući se na podatke Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica BiH, Milišić je rekao da je stambeni fond u BiH 1991. godine činilo 1.207.693 stambene jedinice u 6.823 naselja.

Milišić je naveo da je u BiH tokom rata uništeno ili oštećeno 451.900 stambenih jedinica, od čega je 80 odsto bilo razoreno ili teško oštećeno.

"Oko 37 odsto stambenog fonda je trebalo obnoviti za normalan život, a to bi bilo najefikasnije da je bio formiran imovinski fond za pravičnu nadoknadu, ratom uništene i oštećene imovine, čije je formiranje predviđeno Aneksom sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma", zaključio je Milišić.

(Srna, Foto: Press)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE