• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Etihad odabrao 20 djevojaka iz Srpske

Jedna od najvećih svjetskih aviokompanija "Etihad ervejz" odabrala je 20 djevojaka iz Srpske koje će se uputiti u Abu Dabi na obuku.

U ovoj kompaniji kazali su "Glasu Srpske" da su veoma zadovoljni kandidatima koji su se prijavili na konkurs za kabinsko osoblje. Konkurs je raspisan u okviru uspostavljene saradnje sa beogradskom kompanijom "Er Srbija", čiji je strateški partner "Etihad ervejz".

"Radujemo se što će se najbolji kandidati iz RS priključiti kabinskom osoblju, a obuku će imati u vrhunskoj "Etihad ervejz akademiji" u Abu Dabiju" istakli su u "Etihadu".

Među 20 kandidata koji su na prvim testovima uspjeli da zadovolje visoke kriterijume "Etihada" našla se i Milica. Presrećna je što je dobila šansu da se dokaže na obuci u Abu Dabiju i uvjerena da se prilikom strogih intervjua i testova od ostalih djevojaka izdvojila hrabrošću.

"Sjedila sam u prvom redu i dobili smo zadatak da predstavimo kandidata pored sebe. Kada su pitali ko želi prvi, nastao je tajac. Javila sam se i uspjela", priča Milica.

Već poslije pet dana dobila je i-mejl iz "Etihada" u kojem su je obavijestili da je prošla i da je čeka obuka.

"Već 14. marta iz Beograda letim za Abu Dabi, gdje ćemo na obuci provesti sedam sedmica" ističe ona i dodaje da je u isti mah i uzbuđena i srećna.

Prošlog mjeseca u Banjaluci se okupilo oko 100 mladih, a među njima i četiri mladića, kako bi pokušali da zadovolje oštre kriterijume svjetski poznate aviokompanije. Posjedovanje najmanje srednje stručne spreme, tečan govor engleskog jezika, plivanje i da stojeći na vrhovima prstiju dohvate 212 centimetara, samo su neki od uslova koje su već u startu morali da ispune.

"Fejsbuk"

Djevojke iz Srpske koje su primljene među kabinsko osoblje "Etihada" osnovale su grupu na društvenoj mreži "Fejsbuk" na kojoj razmjenjuju svoja iskustva, planove ili strahove.

"Ta grupa nam služi za svakodnevno komuniciranje kako bismo se na najbolji način pripremili za avanturu koja nas čeka u Abu Dabiju" priča Milica.

(MONDO, Foto: Glas Srpske)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE