• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srebrenica: Požari na više lokacija

U srebreničkoj opštini izbilo je više šumskih požara na nekoliko nepristupačnih lokacija, što otežava intervencije vatrogasaca i gašenje vatre.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice iz Srebrenice Izet Suljanović rekao je Srni da su vatrogasci juče ugasili nekoliko manjih požara koje su izazvali neodgovorni pojedinci paljenjem korova po njivama.

"U rejonu Bajramovića i Viogora ugasili smo dva požara koji su izbili na različitim lokacijama i u različito vrijeme, a onda je neko podmetnuo treći požar u šumi u tom rejonu, koji još nismo uspjeli lokalizovati i ugasiti jer je izbio novi požar u Srebrenici i bili smo prinuđeni dio ljudi usmjeriti na gašenje tog požara", precizirao je Suljanović.

Danas oko 14.30 časova došlo je do pada dalekovodne žice i kratkog spoja koji je izazvao šumski požar iznad stambenih zgrada u srebreničkom naselju Mlinište, 30-ak metara iznad prostorija Vatrogasnog društva.

Zbog nepristupačnog terena vatrogasci su prinuđeni da vodu nose u naprtnjačama da bi gasili vatru koju vjetar razbuktava i širi velikom brzinom jer gori suvo lišće, korov i nisko rastinje, a ako se proširi prijeti i da ugrozi visoku crnogoričnu šumu.

Danas je veoma vjetrovito i povjetarac razbuktava i izaziva plamen i širi vatru koju je veoma teško gasiti zbog nepristupačnog terena.

Vatrogasci strahuju da do noći neće uspjeti lokalizovati požare koji pod uticajem vjetra mogu da se nekontrolisano prošire na veliko područje.

Na gašenju šumskih požara angažovani su i zaposleni u srebreničkom Šumskom gazdinstvu "Drina".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE