• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Postavljena signalizacija u Zelenom viru

Mještani banjalučkog naselja Zeleni Vir dobili su privremenu saobraćajnu signalizaciju koja je postavljena na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac.

Prošle sedmice, u ovom naselju u sporednoj ulici su postavljeni takozvani "ležeći policajci" i prateća vertikalna signalizacija, što je i bio jedan od zahtjeva mještana sa kojima su 11. februara predstavnici grada i preduzeća "Putevi Republike Srpske" održali sastanak.

Na sastanku je razmatran problem bezbjednosti saobraćaja u naselju Zeleni Vir na dijelu magistralnog puta Banjaluka - Čelinac, gdje je nedavno teško povrijeđen desetogodišnji dječak, a dogovorene su kratkoročne i dugoročne mjere za prevazilaženje ove situacije.

U kratkoročne mjere spadaju postavljanje dodatne saobraćajne signalizacije i pojačano prisustvo policije na ovoj dionici puta, što će biti realizovano u narednih sedam dana.

U dugoročne mjere, koje će se preduzimati kada se za to steknu neophodni uslovi, spadaju postavljanje kamera za mjerenje brzine, izgradnja ulične rasvjete, postavljanje pješačkih prelaza i slično.

U naselju Zeleni Vir proteklih dana svakodnevno su patrolirali pripadnici policije, koji i sada vrše radarsku kontrolu.

Kako je ranije dogovoreno, predstavnici Gradske uprave i Mjesne zajednice Vrbanja i naselja Zeleni Vir održaće sutra novi sastanak na kojem će biti razmotrene preduzete mjere radi poboljšanja bezbjednosti saobraćaja na dijelu magistralnog puta Banjaluka – Čelinac u ovom naselju.

Mještani Zelenog Vira mirno su potestovali 9. i 10. februara na mjestu gdje je povrijeđen 10-ogodišnji dječak, tražeći da se na ovoj dionici magistralnog puta Banjaluka – Čelinac postavi neka vrsta saobraćajne signalizacije, koja bi upozoravala vozače. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE