• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH dobija tim po uzoru na USKOK

Glavni tužilac Tužilaštva BiH i direktor UIO BiH dogovorili formiranje sprecijalnog tima koji će raditi protiv poreskih utaja

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović i direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Miro Džakula dogovorili su danas formiranje sprecijalnog tima, koji će raditi protiv poreskih utaja, po ugledu na USKOK u Hrvatskoj.

Tim će se sastojati od osam specijalizovanih zaposlenika UIO, te koordinatora tima, koji će raditi zajedno sa rukovodiocem Posebnog odjeljenja za organizovani i privredni kriminal i korupciju, te tužiocima iz Odsjeka za privredni kriminal Tužilaštva BiH.

"Svi oni zajedno će, radeći po modelu USKOK-a, otkrivati i krivično procesuirati počinioce poreskih utaja i neplaćanja poreza koji nanose štetu budžetu BiH i svim građanima", saopšteno je iz UIO BiH.

Iz obje institucije za zajednički rad određeni su službenici koji imaju veliko iskustvo u procesuiranju krivičnih djela iz oblasti finansijskog i privrednog kriminala, a provodiće se aktivnosti na otkrivanju i kažnjavanju poreskih utaja, kao i povratu utajenog poreza u budžet BiH.

U saopštenju se navodi da je direktor UIO Miro DŽakula poručio da će UIO uskoro dostaviti Tužilaštvu BiH opširan izvještaj koji se odnosi na preduzeća i poreske obveznike koji državi duguju oko 296 miliona KM. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE