• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija RS dobija nova vozila i skutere

Policajci u RS uskoro će na korištenje dobiti 183 nova vozila i šest skutera, koji su već isporučeni MUP-u RS.

Riječ je o automobilima folksvagen, pežo, dačia i hjundai.

"U toku je proces obilježavanja vozila, odnosno postavljanje naljepnica i drugo, a isporuka organizacionim jedinicama MUP-a RS biće izvršena po okončanju ovog posla, u naredne tri sedmice", rekli su u MUP-u banjalučkim "Nezavisnim novinama".

Ističu da se u naredna dva mjeseca očekuje realizacija i preostalih lotova na osnovu kojih bi MUP-u RS trebalo da bude isporučeno još oko 200 vozila, uključujući i četiri džipa, te sedam motocikala.

"Nova vozila, odnosno obnavljanje voznog parka MUP-a RS svakako će doprinijeti efikasnosti rada policijskih službenika, jer su vozila osnovno sredstvo rada. S obzirom na to da je vozni park MUP-a RS dotrajao, za očekivati je i smanjenje troškova za vozila, jer se ovdje radi o novim vozilima", rekli su u MUP-u.

Anica Jondić, predsjednica Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS, kaže da ih ohrabruje činjenica da su Vlada RS i resorni ministar nakon dužeg perioda pokrenuli ozbiljan proces materijalno-tehničkog opremanja i nabavke neophodne zaštitne opreme za svakog policijskog službenika.

"Adekvatna opremljenost policijskih službenika doprinosi efikasnijem izvršavanju njihovih svakodnevnih poslova i zadataka i na taj način znatno podiže nivo lične i imovinske bezbjednosti, kako pojedinca tako i cjelokupne društvene zajednice", kaže Jondićeva.

MUP RS je u ljeto prošle godine raspisao veliki međunarodni tender za nabavku 384 nova vozila i 13 motocikala.

Tada je objavljeno da ova kapitalna investicija, koja je odobrena na osnovu odluke Narodne skupštine RS o dugoročnom zaduživanju RS, košta oko 12,8 miliona KM.

Policijski izvori ranije su otkrili da brojna vozila koja koriste policajci u RS nisu tehnički ispravna i u haotičnom su stanju.

Godine su, prema riječima stručnjaka, uzele maha kada je riječ i o samoj bezbjednosti onih koji kontrolišu vozače.

"Bilo je i slučajeva da policija automobil uputi na tehnički pregled, a kada bi potom policajci sjeli u svoje vozilo ispostavilo bi se da ne radi štop-svjetlo na policijskom automobilu", ispričali su bezbjednosni stručnjaci.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE