• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka dobija novi grb grada?

Na narednoj sjednica Skupštine grada biće razmatran prijedlog Komisije za izbor idejnog rješenja izgleda grba Banjaluke

Na današnjem kolegijumu Skupštine grada Banjaluka dogovoreno je da će naredna sjednica gradskog parlamenta biti održana 11. marta, a među predloženim tačkama dnevnog reda je i Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Statuta grada.

U okviru Nacrta odluke o izmjenama i dopunama Statuta grada biće razmatran prijedlog Komisije za izbor idejnog rješenja izgleda grba Banjaluke, rad diplomiranog likovnog umjetnika Draška Bošnjaka.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović prihvatio je juče prijedlog Komisije za izbor idejnog rješenja izgleda grba grada i uputio ga u skupštinsku proceduru.

Grb grada koristi se u dvije varijante – kao osnovni takozvani mali grb i srednji grb.

Prema ovom idejnom rješenju, osnovni grb grada je u obliku štita na kojem dominira plava boja, oivičen je zlatnom trakom sa vizurom Banskog dvora, u samom vrhu štita tankom linijom označena je vizura zgrade Gradske uprave


Ukoliko Skupština grada na sjednici 11. marta usvoji Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Statuta grada Banjaluka, idejno rješenje izgleda gradskog grba biće upućeno u javnu raspravu koja će trajati mjesec dana.

Među predloženim tačkama na dnevnom redu je i Prijedlog programa finansiranja sporta i fizičke kulture za ovu godinu, Prijedlog godišnjeg kalendara sportskih manifestacija grada za ovu godinu i Prijedlog programa sufinansiranja kulturno-umjetničkog amaterizma, izdavačke djelatnosti, programa i projekata u oblasti kulture za ovu godinu, saopšteno je iz gradskog Odsjeka za odnose sa javnošću.

Skupština će razmatrati i Prijedlog godišnjeg kalendara kulturnih manifestacija grada za ovu godinu, kao i Prijedlog akcionog plana finansiranja omladinskih aktivnosti grada za ovu godinu, nekoliko planskih dokumenata, kao i Prijedlog odluke o izdavanju u zakup poslovnih prostora u nekoliko ulica u gradu, te Prijedlog odluke o izdavanju garaža u zakup.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE