• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završeno okupljanje građana u Sarajevu

Kod Higijenskog zavoda u Sarajevu, u blizini Predsjedništva BiH, demonstranti su odblokirali saobraćajnice.

Saobraćajnicu kod Higijenskog zavodu u blokadi je "držalo" oko pedeset najupornijih demonstranata. Njihov broj počeo se smanjivati dva sata nakon početka protesta, koji je počeo oko podneva, prenose federalni mediji.

Plenum građana danas je uputio pismo predsjedavajućoj Skupštine Kantona Sarajevo Mirjani Malić kojim je obavještava da mnogi građani, posebno aktivni učesnici Plenuma, izražavaju želju da prisustvuju sjednici, koja je zakazana za sutra.

Današnje demonstracije održavaju se dan uoči zakazane sjednice Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj bi, kako se očekuje, bez odlaganja trebalo da budu usvojeni zahtjevi Plenuma.

Kolegijum kantonalne Skupštine u petak, 21. februara, prihvatio je sva četiri zahjeva Plenuma građana - uspostavljanje ekspertske vlade, reviziju plata i beneficija nosilaca javnih funkcija u Kantonu i njihovo usklađivanje sa trenutnom ekonomskom situacijom, reviziju privatizacije i uspostavljanje nezavisne komisije za utvrđivanje činjenica o dešavanjima od 7. februara.

Protesti danas održani u Zenici i Bugojnu

Na protestu u Zenici okupilo se oko 300 građana koji su u protestnoj šetnji obišli zgrade opštine i one u kojoj se nalazi Vlada Zeničko-dobojskog kantona. Poručili su da "ne planiraju odustati od zahtjeva", a novi protesti zakazani su za sutra u 13 časova.

Oko 50 građana Bugojna danas se okupilo na gradskom Trgu koji su ponovili zahtjeve opštinskoj administraciji koja, smatraju, još ne pokazuje dovoljno odlučnosti da razmatra i rješava njihove zahtjeve.

Skup je okončan pozivom načelniku opštine i odbornicima da se u petak u 18 časova pojave na narednom Plenumu građana da bi se razgovaralo o dosadašnjim zahtjevima građana.

Naredno okupljanje zakazano je sutra u podne na gradskom trgu, odakle će se otići pred zgradu opštine gdje će održati miran protest.

(Agencije/MONDO, foto Klix.ba)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE