• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlajki: Uklanjanje Dodika - nestanak Srpske

Potpredsjednik RS Emil Vlajki izjavio je da bi uklanjanje Dodika značilo istovremeno i nestanak Srpske.

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki izjavio je danas da predsjednik Srpske Milorad Dodik nije Republika Srpska, ali bi njegovo uklanjanje, pošto je jedini koji drži kurs neulaska u NATO i strateškog približavanja Rusiji, značilo istovremeno i nestanak Srpske.

Vlajki je novinarima u Banjaluci rekao da su u Srpskoj na djelu dva procesa - "narandžasta revolucija", koja je u završnoj fazi, i djelovanje politizovanog islama.

On je istakao da "narandžastu revoluciju" provodi međunarodna zajednica zbog toga što je rukovodstvo Srpske odlučno protiv NATO i što je sve više orijentisano ka Rusiji.

"Ako sadašnji predsjednik Srpske Milorad Dodik bude izašao na izbore, on će sigurno dobiti drugi mandat. Zbog toga će taktika autora `narandžaste revolucije` biti u tome da ga spriječe, odnosno da ga onemoguće da izađe na izbore", upozorio je Vlajki.

On je dodao da je u tu svrhu pripremljen teren kroz organizaciju masovnih protesta u Federaciji BiH, čiji je cilj bio da se isprovocira lavina protesta u Srpskoj.

Vlajki je ocijenio da bi ti protesti u Srpskoj bili ojačani incidentima koje bi izazvali agitatori politizovanog islama, jer politizovani islamisti, kao i aktivirani kolaboracionisti, priželjkuju stranu intervenciju za obaranje aktuelne vlasti.

"Ako predsjednik Dodik prebrodi ovo stanje, ići će se, od strane `narandžaste revolucije`, na stvaranje opozicione parlamentarne većine. U slučaju dvovlašća, Srpska bi zapala u još teže ekonomsko i socijalno stanje, pa bi unitarna BiH sa dominacijom Bošnjaka brzo nadošla", naglasio je Vlajki.

Prema njegovim riječima, ukoliko pobijedi opozicija na svim nivoima, njeno prihvatanje ulaska u NATO i samim tim neprijateljstvo sa Rusijom dovelo bi u kratkom roku do dominacije Turske i Bošnjaka u BiH, kao i do suprotstavljanja Srbiji, koja je proglasila vojnu neutralnost.

Vlajki je kao organizatore "narandžaste revolucije" u Srpskoj naveo političke vrhove pojedinih država, njihove centre za psihološko ratovanje, diplomatiju, međunarodne finansijske organizacije, obavještajne službe, uticajne medije.

On je dodao da su tu i lokalni kolaboracionisti - određene političke partije, istaknuti javni radnici, potplaćeni lokalni mediji, koje su često osnovali stranci, politički agitatori koji su "bili na stažu i seminarima" kod inostranih organizatora "narandžaste revolucije", te "nevladine i humanitarne" organizacije.

Potpredsjednik Srpske je naveo da su se u sve socijalne slojeve i institucije Srpske infiltrirali profesionalni agitatori, da je specifičnost "narandžaste revolucije" ovdje što oni koji protestuju apsolutno negiraju bilo kakvu spoljnu opasnost po Srpsku i da se nikada decidno ne izjašnjavaju po pitanju NATO.

(Srna, Foto: Press)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE