• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obilježena godišnjica pogibije Trajkovskog

U Rotimlji kod Stoca danas je obilježena 10.godišnjica pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog i njegovih saradnika.

Vijenac na spomen obilježje položili su predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Trajkovski i šest članova makedonske delegacije, koji su bili na putu za Mostar, poginuli su 26. februara 2004. godine u avionskoj nesreći.

Komisija za ispitivanje uzroka nesreće, koju je formirao tadašnji Savjet ministara BiH, zaključila je da je uzrok pada aviona bila "proceduralna greška pilotske ekipe u fazi sletanja na Mostarski aerodrom, koja je dovela do toga da avion udari u Matića brdo".

Međutim, advokat porodica nekih poginulih tvrdio je da je na Trajkovskog izvršen atentat, a da su ostali članovi delegacije i posade kolateralna šteta.

Glavni istražitelj međunarodnog tima i predsjednik Komisije za vazduhoplovstvo pri Ministarstvu saobraćaja i komunikacija Bosne i Hercegovine Omer Kulić, potvrdio je ranije da je nedavno završena nova istraga o padu aviona Vlade Makedonije.

Komisija zadužena za obnovljenu istragu avionske nesreće predstaviće svoje nalaze u Skoplju u martu ili aprilu ove godine.

Rezultati istrage će, kazao je Kulić, najprije biti dostavljeni tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

(Tanjug, Foto: Guliver/Getty Images, Pool)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE