• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pelegrino": Hapšenja zbog korupcije u BiH

Pripadnici Sipe uhapsili su na širem području Hercegovine više osoba među kojima i dva visokorangirana pripadnika Službe za poslove sa strancima BiH.

U predmetu kodnog naziva "Pelegrino" otkrivena je organizovana kriminalna grupa u kojoj je više osoba vršilo zloupotrebe službenog položaja i iznude koje su u vezi sa boravkom i radnim statusom stranih državljana u BiH.

Iz Sipe je saopšteno da su uhapšeni B.K, J.K, V.P, A.M. i strani državljanin L.C. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje dara ili drugih oblika koristi i iznuda.

Akcija "Pelegrino" provedena je na širem području Mostara i Hercegovine i izvršen je pretres na oko 10 lokacija u opštinama Mostar, Grude i Čapljina, saopšteno je iz Tužilaštva BiH, po čijem je nalogu izvršena ova akcija.

Aktivnosti su provedene u okviru istrage o krivičnim djelima organizovanog kriminala, zloupotrebe položaja ili ovlašćenja i iznude, a među uhapšenim su i dva visokorangirana pripadnika Službe za poslove sa strancima BiH.

Kako portal "Dnevnog avaza" nezvanično saznaje uhapšeni su Boris Kordić, šef terenskog centra službe u Mostaru i Josip Kvesić, inspektor sa strance u Mostaru.

Tužilac će u zakonskom roku ispitati osumnjičene i nakon toga će odlučiti hoće li prema Sudu BiH uputiti zahtjev za određivanje mjere pritvora.

Navedene aktivnosti realizovane su uz asistiranje pripadnika Službe za poslove sa strancima BiH, MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE