• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mostarski vatrogasci u štrajku

Mostarski vatrogasci održali su danas dvočasovni štrajk upozorenja, zahtijevajući isplatu zaostalih plata, toplog obroka i troškova prevoza.

Štrajk upozorenja biće održavan svakim danom od deset do 12 časova dok njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

Predsjednik Sindikata mostarskih vatrogasaca Milenko Zovko rekao je da vatrogasci gradu Mostaru daju rok od sedam dana da ispuni njihove zahtjeve, a ako ih ne ispune - stupiće u generalni štrajk.

Jedan od članova sindikata Azur Čomor rekao je da su vatrogasci 7. februara, kada su zapaljene zgrade Vlade i Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona, Gradske uprave, Gradske vijećnice, zgrada HDZ-a i zgrada SDA, spasili barem 50 miliona KM vrijednosti imovine.

"Nama niko nije došao ni rekao: 'LJudi, hvala vam', a ne nešto drugo. Povrh svega nam ne daju ni plate koju smo krvavo zaradili", rekao je Čomor.

Vatrogsce je najviše iritiralo to što su sve službe koje su taj dan bile aktivne, osim njih, uredno dobile plate i sve dodatke pa čak i neke nagrade.

"Zadnju platu smo dobili u decembru prošle godine, a ove godine nismo dobili ništa, prema nama se ponaša kao da ne postojimo i kao da nismo ni potrebni ovome gradu", rekao je Čomor.

Vatrogasci kažu da se u radu susreću i sa drugim probleme, poput zastarjele opreme, ali da su te probleme ostavili po strani dok se ne ispune njihovi egzistencijalni zahtjevi.

(Srna, foto: Bljesak.info)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE