• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzlanskom monstrumu 40 godina zatvora

Kantonalni sud u Tuzli proglasio je krivim Tomislava Petrovića za ubistvo šest ljudi i ubistvo u pokušaju, osudivši ga na 40 godina zatvora.

 Tuzlanskom monstrumu 40 godina zatvora Izvor: MONDO

Tomislav Petrović iz Trstja u Gornjoj Lipnici koji je 29. maja prošle godine usmrtio šestoro komšija i rođaka osuđen je uz obavezno psihijatrijsko liječenje.

Petrovićeve žrtve su bile Mijo, Kaja, Niko i Mara Petrović, Dragica Markanović i Ivo Markanović.

Od četiri tima vještaka, Sud je kao validno, prihvatio vještačenje doktora Alije Sutovića, koji tvrdi da se kod Petrovića radi o depresivnoj psihozi, te da je bio smanjeno uračunljiv, ali ne i sasvim neuračunljiv, što znači da je bio krivično odgovoran u momentu izvršenja krivičnog djela ubistva šest osoba, 29. maja 2008. godine.

Tužilac i porodice ubijenih su zadovoljne ovakvom presudom, mada ističu da njima niko ne može vratiti njihove najmilije, te da je pravda spora, ali dostižna.

Odbrana Tomislava Petrovića je na presudu suda najavila  žalbu. Ubica je ranije priznao krivicu. Petrović je priznao da je u gradskom autobusu ubio rođake i komšije Niku i Maru Petrović, te Dragicu Markanović, a onda i Ivu Markanović i Miju i Katu Petrović u njihovim kućama.

Nije govorio o motivu, ali je tokom jednosatnog saslušanja rekao da je "ubistva uradio vođen glasovima u glavi koji su mu rekli da mora da ubije".
(Fena/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE