• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić opet traži izuzeće sudije Pikar

Radovan Karadžić žalio se na odluku kojom je odbijen zahtjev da se iz sudskog vijeća Haškog tribunala diskvalifikuje sudija Mišel Pikar.

 Karadžić opet traži izuzeće sudije Pikar Izvor: MONDO

Potpredsjednik Tribunala O-gon Kvon ocijenio je u odluci da su neosnovani navodi bivšeg predsjednika RS prema kojima bi sudija Pikar mogla biti pristrasna, jer je bila predsjednik Vijeća za ljudska prava BiH i zbog izjava kojima se, kako ističe Karadžić, ona stavila na stranu muslimanskih žrtava, a protiv srpskog entiteta u BiH.

Jedan od osnova za Karadžićevu žalbu je i taj što potpredsjednik Tribunala nije imenovao tročlani sudski panel koji bi odlučivao po njegovom zahtjevu, već je sam donio odluku u kojoj je zaključeno da se "kritika sudije Pikar odnosila na ponašanje Vlade RS poslije 14. decembra 1995, a ne i na individualnu odgovornost optuženog". S tim u vezi, Karadžić podsjeća da optužnica protiv njega obuhvata i taj period.

Karadžić u podnesku zaključuje da "ne razumije zbog čega, uz sve talentovane pravnike u tribunalu, u njegovom predmetu treba da sudi neko ko se itetako stavio na stranu žrtava, a protiv njegove vlade upravo u događajima koji su predmet njegovog suđenja". (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE