• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RS dobija privredne sudove

Ministar pravde Republike Srpske (RS) Džerard Selman izjavio je Srni da će privredni sudovi u Srpskoj početi sa radom 1. januara 2010. godine.

 RS dobija privredne sudove Izvor: MONDO

On kaže da je Vlada RS u budžetu RS predvidjela grantove za realizaciju Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima RS, kojim je predviđeno formiranje okružnih privrednih sudova i višeg privrednog suda.

"Ministarstvo pravde uradilo je sve pripreme da zakon bude primjenjiv od 1. jula ove godine i obavijestili smo Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH da smo spremni da realizujemo taj projekat. VSTS je raspisao konkurs za izbor i imenovanje sudija, ali smo u naknadnim konsulaticajama procijenili da bi najoptimalnije bilo da sudovi počnu sa radom od 1. januara 2010. godine", rekao je Selman.

Prema njegovim riječima, na osnovu toga u zakonsku proceduru upućene su izmjene i dopune Zakona, kojim bi se prolongirala njegova primjena.

On je dodao da će privredni sudovi rasteretiti osnovne sudove i dovesti do specijalizacije sudija za tu oblast, čime će se doprinijeti poboljšanju kvaliteta rada.

Selman je podsjetio da je data saglasnost da se raspiše tender za kupovinu opreme, neophodne za rad sudova.

"Obezbijeđeni su materijalno-tehnički uslovi u Trebinju, Bijeljini i Istočnom Sarajevu, a trenutno razgovaramo sa predstavnicima određenih preduzeća i vlasnicima poslovnih objekata u Doboju i Banjaluci", naveo je ministar pravde RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE