• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sadović: Nema crvenih potjernica

Da li je Interpol odgodio izjašnjavanje u predmetu izdavanja "crvenih potjernica" za predmet "Dobrovoljačka ulica"?

 Sadović: Nema crvenih potjernica Izvor: MONDO

Ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović izjavio je danas da je Generalni sekretarijat Interpola u Lionu odgodio izjašnjavanje u predmetu izdavanja "crvenih potjernica" za predmet "Dobrovoljačka ulica" dok se o tome ne izjasni Pravno odjeljenje ove međunarodne policijske institucije.

"Jutros je Generalni sekretarijat Interpola uputio svim državama članicama dopis u kojem doslovno stoji da je Generalni sekretarijat odlučio da informacije do okončanja revizije pred Pravnim odjeljenjem neće biti registrovane u bazama podataka", rekao je Sadović danas u Sarajevu po povratku iz Liona, gdje je razgovarao sa generalnim sekretarom Interpola Ronaldom Nobleom.

On je na konferenciji za novinare rekao da "crvene potjernice" neće biti izdate niti će Interpol procesuirati informacije o slučaju "Dobrovoljačka ulica" putem svojih kanala.

Šef Biroa za odnose s medijima MUP Srbije Suzana Vasiljević smatra da su tvrdnje ministra bezbjednosti BiH da u Sarajevo nisu stigle crvene potjernice, potpuno netačne.

Vasiljevićeva je istakla da centrala Interpola u Lionu od Beograda nije zatražila nikakvo dodatno pojašnjenje razloga zbog kojih je MUP Srbije raspisao međunarodne potjernice i naglasila da su tvrdnje ministra bezbjednosti BiH Tarika Sadovića o navodnim dodatnim pojašnjenjima potpuno netačne.

"Nama se niko nije obratio i nisu zatražena bilo kakva pojašnjenja. Čuli smo da je Sadović uputio žalbu Lionu tražeći da se potjernice obustave jer su, navodno, raspisane zbog političkih motiva, ali nas o tome nije obavijestio, što je trebalo da uradi", rekla je Vasiljevićeva banjalučki "Fokus".

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE