• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajčak: RS i OHR mogu do kompromisa

Bivši visoki predstavnik u BiH smatra da će kriza u odnosima RS i OHR konačno dovesti do otvorenog dijaloga u duhu sporazuma i kompromisa

 Lajčak: RS i OHR mogu do kompromisa Izvor: MONDO

Ministar inostranih poslova Slovačke Miroslav Lajčak koji je do marta bio visoki predstavnik u BiH izjavio je danas Srni da vjeruje kako će sadašnja kriza u odnosima Republike Srpske i OHR-a uz zajednički napor konačno dovesti do otvorenog dijaloga u duhu sporazuma i kompromisa i time omogućiti napredak BiH na putu u evroatlantske integracije.

"Želim svim zvaničnicima u BiH puno usjeha i strpljenja u njihovim naporima u pronalaženju konstruktivnog rješenja na sva otvorena pitanja", poručio je Lajčak.

On je naglasio da nema potrebe tražiti bilo kakve paralele između trenutnog stanje u odnosima OHR-a i RS i situacije u prošlosti.

Lajčak je na početku mandata visokog predstavnika izazvao veliku krizu u odnosima RS i OHR-a pokušavajući da direktno utiče na način rada parlamenta BiH, kao što njegov nasljednik Valentin Incko sada pokušava ultimativno uticati na rad parlamenta RS.

Kriza je tada riješena dogovorom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE