• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nudite smještaj u BiH? Prijavite ga!

Autor mondo.ba

Ukoliko imate višak stambenog prostora u vidu sobe, stana, sprata u kući ili vikendice, pokažite humanost tako što ćete privremeno jednoj porodici obezbijediti dom...

Prema preliminarnim rezultatima popisa stanovništva, u BiH postoji više od 450.000 praznih stanova. Cijeneći ove podatke Ajdin Kahrović, student Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, sa svojim kolegom, Farisom Čakarićem, razvio je veb aplikaciju koja treba podstaći građane da dijele višak stambenog prostora sa drugima.

Veb aplikacija teži da postane centralizirano mjesto za prikupljanje informacija o svim stambenim prostorima koji su na raspolaganju za lica raseljena uslijed poplava, piše novinska agencija Patria.

"Vjerujemo da je od tog broja moguće naći 10.000 stanova koji su useljivi ili koje je moguće dovesti u takvo stanje sa minimalnim ulaganjima. Samo je potrebna solidarnost vlasnika u smislu da privremeno ustupe višak svog stambenog prostora (stan, sprat kuće, vikendica i sl.) raseljenim licima", kaže Kahrović.

Veb aplikacija se nalazi OVDJE, te je podržana od strane asistenata ETF-a. Aplikacija omogućava jednostavnu evidenciju smještaja koji je na raspolaganju, sa osnovnim podacima o stambenoj jedinici i kontakt podacima vlasnika, a zatim omogućava jednostavno pretraživanje smještaja putem Google mape koja je integrisana u aplikaciju.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE