• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukidanje vanredne situacije u RS

Autor mondo.ba

Republički štab za vanredne situacije predložiće Vladi RS da ukine vanrednu situaciju na cijeloj teritoriji Srpske, osim u Doboju i Bijeljini, te određenom broju ugroženih opština, izjavila je komandant Štaba Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je rekla novinarima da će se o tom prijedlogu Vlada sutra odrediti.

Prema njenim riječima, vanredna situacija i dalje ostaje u Vukosavlju, Modriči, Šamcu, Srebrenici, Kostajnici, Donjem Žabaru, Petrovu i Šekovićima.

Cvijanovićeva je navela da je u ovaj broj bila uključena i opština Srbac, ali da su je tokom njene današnje posjete obavijestili da će sutra biti stečeni uslovi za ukidanjem vanredne situacije na području te opštine.

Republički štab donio je naredbu o prestanku važenja naredbi o imenovanju generala Momira Zeca za povjerenika za grad Doboj i generala Milorada Kutlešića za povjerenika za opštinu Šamac.

Generali su istom naredbom imenovani za koordinatore za grad Doboj i opštinu Šamac.

Cvijanovićeva je navela da su o tome upoznate lokalne vlasti i da Zec i Kutlešić od sutra svoj rad nastavljaju u svojstvu koordinatora.

Ona je istakla da su velike količine otpada uklonjene u Doboju i da su na tome bili angažovani kamioni i sva druga potrebna mehanizacija.

Cvijanovićeva je navela da su se povjerenik i gradske vlasti dogovorili da od sutra lokalni štab izvrši mobilizaciju potrebne mehanizacije da bi bili okončani poslovi na raščišćavanju grada, a da će Rebulički štab nastaviti da obezbjeđuje gorivo.

U Doboju, kako je rekla, od sutra počinju da rade republičke i lokalne institucije, a radiće i škole u seoskim područjima, pošto još nema opravdanih uslova za rad škola u gradu.

"Ovakvu aktivnost u Šamcu su sami preduzeli, izvršili su mobilizaciju cjelokupne mehanizacije i svega što im je bilo neophodno da se krene u akciju raščišćavanja grada", istakla je Cvijanovićeva i dodala da će se u Šamcu čekati još neko vrijeme sa uspostavljanjem osnovnih funkcija.

Ona je navela da su i danas vođeni intenzivni razgovori sa predstavnicima međunarodnih finansijskih institucija, EU i drugih organizacija s ciljem sagledavanja kreiranja određenih mjera pomoći u narednom periodu.

"Nakon konsultacija koje ćemo obaviti sa našim socijalnim partnerima i subjektima na lokalnom nivou, kreiraćemo jedan paket mjera koji će biti prezentovan na Vladi, a nakon toga ćemo tražiti i njegovo usvajanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske", najavila je Cvijanovićeva.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE