• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraga protiv Jovičića?

Tužilaštvo BiH moglo bi otvoriti istragu protiv Radislava Jovičića, smjenjenog načelnika Odjeljenja za operativnu podršku Sipe

 Istraga protiv Jovičića? Izvor: MONDO

Prema saznanju banjalučkih "Nezavisnih novina", istraga protiv Jovičića mogla bi biti pokrenuta zbog ugrožavanja lica pod međunarodno-pravnom zaštitom, te nezakonitog prisluškivanja

"Tužilaštvo BiH će sigurno otvoriti istragu u ovom slučaju kada dobije dokumentaciju i dokaze koji upućuju da je počinjeno krivično djelo", kaže sagovornik "Nezavisnih".

Isti izvor je precizirao da je, sudeći prema odluci visokog predstavnika, u ovom slučaju, riječ o najmanje dva krivična djela - ugrožavanju lica pod međunarodnopravnom zaštitom i prisluškivanju bez sudskog naloga.

"Oba djela spadaju u nadležnost Suda i Tužilaštva BiH", kaže sagovornik "Nezavisnih".

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da Tužilaštvo za sada ne može da potvrdi da će biti otvorena istraga.

"Ne želimo komentarisati odluke visokog predstavnika, a da li će biti otvorena istraga zbog navoda o počinjenim određenim krivičnim djelima, ne mogu kazati", rekao je Grubešić.

Portparol Sipe Željka Kujundžija kaže da čelnici ove agencije nemaju odgovor na to kako je došlo do zloupotrebe sistema za prisluškivanje.

Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić kaže da je za njega zabrinjavajuće da je neko sa strane morao doći i otkriti ovakav slučaj.

"Zabrinjavajuće je i da se u nekim našim institucijama mogu desiti ovakvi slučajevi, a da ne budu otkriveni", ocijenio je Krešić.

On nije mogao reći da li će ovo ministarstvo zatražiti odgovornost direktora Sipe Mirka Lujića zbog afere s prisluškivanjem.

Visoki predstavnik Valentin Incko smijenio je Jovičića sa dužnosti načelnika Odjeljenja za operativnu podršku Sipe zbog korištenja osoblja i resursa za praćenje međunarodnih zvaničnika, OHR-a i njegovog osoblja.

Jovičić je negirao optužbe iz OHR-a i ocijenio da je njegova smjena - čistka Srba u Sipi.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE