• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alfa Sekjuriti: Radimo u skladu sa zakonom

Banjalučka agencija za obezbjeđenje ''Alfa sekjuriti'' saopštila je da djeluje i radi na prostoru RS u skladu sa zakonima RS i BiH.

 Alfa Sekjuriti: Radimo u skladu sa zakonom Izvor: MONDO

U saopštenju se navodi da za ovo postoji dokaz kod inspekcije nadležnih organa RS, i da agencija ne vrši nezakonite radnje koje je naveo list ''Dnevni avaz''.

"Alfa sekjuriti'' poručila je u demantiju na juče objavljeni tekst ''Dnevnog avaza'' da ovaj list ''lažima krajnje tendenciozno prikazao rad ove agencije, istučući da su oni multietnička firma koja u svojim redovima ima pripadnike svih nacionalnosti''.

''Vaša šema, odnosno karta saradnje naše agencije sa klijentima treba da posluži na čast menadžmentu firme koja uspješno posluje, a ne da plaši narod kao djelatnost neke nezakonito organizovane strukture'', navodi ''Alfa sekjuriti''.

U Agenciji tvrde da je neprimjereno navoditi imena koja nemaju nikakav angažman u ovoj firmi, te da ''samo pominjanje imena lica koja su penzionisana, ili na poslovima u državnim i drugim organizacijama, imaju očigledno cilj stvaranje još veće konfuzije u razmišljanju običnog čovjeka", kojeg "Avaz" želi da indoktrinira.

"Kada se vi, vaša TV i emisija "60 minuta" kao prethodnica postupcima i tumač stavova međunarodnih, vama naklonjenih organizacija, usmjerite protiv RS i svega što je napredno - rezultat može biti samo opšta bijeda na ovim prostorima primjerena davnim vremenima'', ističe Agencija.

U pismu se dodaje da list piše o naoružanju kalibra devet milimetara kako bi se stvorila odbojnost prema ovoj agenciji, ali ne piše da je to zakonom predviđen kalibar, jer manji nanose opasnije rane na tijelu pogođenog.

''Niste dali informaciju kakvim su naoružanjem naoružane vama prijateljske i mnogoljudne agencije za obezbjeđenje u FBiH i RS, a kakvo naoružanje koriste čuvari mađunarodnih pojedinaca i institucija i da li oni u svom radu poštuju zakone RS'', navodi se u pismu.

U ''Alfa sekjuritiju'' ističu da je list Agenciji, ''prema principu dodaj još neistina, dodao puške, i to sa potpisom Sipe kao bivšeg vlasnika, što nisu do sada znali, jer su ovaj list i Sipa krili to od javnosti''.

Supervizor za Brčko Rafi Gregorijan izdao je 8. juna nalog kojim se bezbjednosnoj agenciji ''Alfa sekjuriti'' i nekolicini drugih povezanih privatnih agencija za obezbjeđenje zabranjuje rad u Brčko distriktu u narednih pet godina.

"Dnevni avaz" je objavio da je Gregorijan ovi agencijama zabranio rad, jer se u RS "koriste za obračune s političkim protivnicima, ali i za prisluškivanje stranih diplomata u BiH". (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE