• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savez logoraša: Dokaz za manipulaciju žrtvama Srebrenice

Savez logoraša RS ima uvjerljive argumente da se manipuliše žrtvama Srebrenice, izjavio je Srni predsjednik Saveza Branislav Dukić.

 Savez logoraša: Dokaz za manipulaciju žrtvama Srebrenice Izvor: MONDO

On je dodao da će ovaj savez učiniti sve da prava istina o stradanju svih građana te regije izađe na svjetlo dana,.

"Imamo podatke da se ljudi koji su umrli prirodnom smrću devedesetih godina, koji su stradali u saobraćajnim nesrećama ili naprosto nisu stradali u Srebrenici, već na nekon drugom ratištu, sahranjuju u Potočarima, i to je pokazatelj da nije tačna cifra od 7.000 poginulih u Srebrenici. To je ono što mi moramo pokazati svijetu i međunarodnoj zajednici. Ništa nije završeno i ništa nije nemoguće da se dokaže", istakao je Dukić.

On je istakao da se logoraši RS nikada neće pomiriti sa manipulacijama koje su, kako je rekao, plod različitih tumačenja ratnih dešavanja u i oko Srebrenice i učiniće sve da prava istina o stradanju svih građana te regije izađe na svjetlo dana.

Dukić je rekao da je na dašanjem sastanku sa načelnicima opština regije Birač u Milićima dogovoreno da se što prije zatraži sastanak sa najvišim predstavnicima vlasti RS i međunarodne zajednice, čija će tema biti srebrenička dešavanja.

"Tražićemo da se konačno kaže šta je to bilo u Srebrenici, bez obzira na presudu Međunarodnog suda u Hagu, u kojoj je rečeno da je ovdje učinjen genocid. Na osnovu 3 561 srpske žrtve tražićemo od Međunarodnog suda u Hagu da se pokrene taj postupak, jer je ovdje i nad srpskim narodnom počinjen genocid. Moramo istražiti sve ono što se dešavalo i kazati svijetu da je ponekad i on u zabludi", rekao je Dukić.

Na sastanku, kojem su prisustvovali načelnici opština Milići, Vlasenica i Bratunac, te predstavnici opština Šekovići, Zvornik i Osmaci, dogovoreni su načini saradnje opština u regiji Birač i Saveza logoraša RS. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE