• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor BHT1 podnio ostavku

Milenko Vočkić podnio ostavku na funkciju direktora programa BHRT-a. Razlog - loša atmosfera i perspektiva kuće!

 Direktor BHT1 podnio ostavku Izvor: MONDO

Predsjedavajući Upravnog odbora (UO) BHRT-a Nikola Deretić izjavio je da je Milenko Voćkić, koji je podnio ostavku na funkciju direktora programa BHRT-a, imao punu slobodu u uređivačkoj politici programa, a da je UO kontrolisao samo finansije i imovinu kuće.

"Za iznose od preko deset hiljada maraka, što je zakonski predviđeno, morala se tražiti saglasnost UO. Za sve ostalo što je Voćkić tražio dobio je saglasnost UO. Sve činjenice koje govore drugačije mogao bih da okarakterišem kao politizaciju", kaže Deretić za "Glas Srpske".

Deretić je istakao da nije primjereno da za ostavku Voćkića sazna od novinara, a ne u samoj kući.

On kaže priznaje da je BHRT u teškoj finansijskoj situaciji i da je to sigurno imalo znatan odraz i na program. Međutim, kada bi to bio jedini razlog za ostavku, to se onda moglo učiniti davno, piše "Glas Srpske".

Voćkić, koji je u ponedjeljak podnio ostavku na funkciju direktora programa BHRT-a, rekao je da je jedan od razloga ostavke i činjenica da se od UO mora tražiti saglasnost za svaki iznos veći od deset hiljada maraka, te da se stiče utisak da se niko ne bi uznemirio ni u slučaju da televizija nestane.

"U takvoj atmosferi ne želim da preuzimam odgovornost za dobro funkcionisanje programa", rekao je Voćkić i dodao da odlazi na radno mjesto dopisnika "Slobodne Evrope".

Voćkić je rekao da odluka o ostavci nije ishitrena i iznenadna.

"Postoji niz razloga koji su me motivisali da dam ostavku, jer ne mogu kao pojedinac da se borim za kvalitet programa, a s druge strane, ova televizija je sasvim zapuštena i niko joj u leđa ne duva", kaže Voćkić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE