• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kadrovska “rotacija” u Sipi

Nakon smjene Jovičića, direktor Sipe pronašao nova kadrovska rješenja. Ivanović na mjesto Jovičića, Glušac na mjesto Ivanovića.

 Kadrovska “rotacija” u Sipi Izvor: MONDO

Donedavni načelnik banjalučke kancelarije Sipa Boris Ivanović, imenovan je za vršioca dužnosti načelnika Službe za operativnu podršku Sipe, umjesto smijenjenog Radislava Jovičića, potvrdila je portparol Sipe Željka Kujundžija.

Na mjesto načelnika Regionalne kancelarije u Banjaluci imenovan je Zoran Glušac, bivši  načelnik Odjeljenja za zaštitu svjedoka u Sipi.

"Direktor Sipe Mirko Lujić u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i s ciljem obezbjeđenja operativnosti Sipe nakon smjene načelnika Službe za operativnu podršku Radislava Jovičića donio je odluku o kadrovskom preraspoređivanju", rekla je Kujundžićeva za "Glas Sprske".

Radislava Jovičića smijenio je 8. juna visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, uz obrazloženje da je Jovičić djelujući izvan zakonitog lanca komande u okviru Sipe koristio ljude i resurse te policijske agencije za praćenje međunarodnih zvaničnika, OHR-a i njegovih službenika.

Jovičić je negirao ove navode, istakavši da je ova služba operativno i tehnički počela sa radom u Sipi tek 1. juna, i najavivši da će sudskim putem tražiti zaštitu svojih prava.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE