• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doris Pak: Stop RS!

Zastupnica u Evropskom parlamentu Doris Pak ocijenila da je bez jedinstvene EU Bosna i Hercegovina izgubljena država.

 Doris Pak: Stop RS! Izvor: MONDO

"RS će da tjera svoje koliko može i to će da nastavi da radi sve dok neko ne kaže ‘stop’”, kaže Doris Pak za “Avaz”, komentarišući odbijanje Narodne skupštine RS da poštuje zahtjev kancelarije Visokog predstavnika za BiH i poništi svoje zaključke o efektima prenosa nadležosti sa entieta RS na državu
BiH.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko
pozvao je parlament RS u nekoliko navrata da poništi svoje zaključke donijete prije više od mjesec dana, ocjenjujući da su one suprotne Dejtonskom sporazumu.

Doris Pak je ocijenila da EU mora imati jedinstven stav o svom odnosu prema BiH, kako ta zemlja ne bi bila "izgubljen slučaj".

"Slično je bilo sredinom devedesetih godina, kada nismo imali zajednički stav. Trebalo bi da smo naučili lekciju", rekla je Doris Pak i dodala da visoki predsatvnik u BiH treba da ima jednoglasnu
podršku Savjeta ministara EU.

Komentarišući mogućnost ukidanja viza BiH, Doris Pak je rekla da su nedavnim usvajanjem zakona u Parlamentu BiH ispunjeni neki od uslova za ukidanje viznog režima.

"Ali, još postoji opasnost da BiH ne bude medju zemljama koje će dobiti bezvizni režim do kraja ove godine, jer svi uslovi nisu postignuti. Vlasti moraju da rade brže kako bi stigli zemlje koje su već ispunile ono što je potrebno", izjavila je Pak za sarajevski "Dnevni avaz".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE