• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić: Incko da pojede ježa

Lider SDS-a poručio visokom predstavniku u BiH da "pojede ježa" i prizna da je napravio grešku davanjem ultimatuma parlamentu RS.

 Bosić: Incko da pojede ježa Izvor: MONDO

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je da su zaključci Narodne skupštine Republike Srpske (RS) o prenošenju nadležnosti izraz političke volje parlamenta RS i osnov za dalje razgovore o mogućim ustavnim promjenama.

Bosić je izrazio zadovoljstvo što je Narodne skupštine RS odbila da poništi zaključke o prenošenju nadležnosti, koje je usvojila 14. maja.

On je poručio visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku da "pojede ježa" i prizna da je napravio grešku davanjem ultimatuma parlamentu RS.

"Ukoliko bi čak i poništio zaključke Narodne skupštine, oni su izraz političke volje parlamenta RS i osnov za dalje razgovore o mogućim ustavnim promjenama", rekao je Bosić novinarima u Banjaluci.

On je poručio Incku da je u ovom slučaju nepotrebno primjenjivati bonska ovlaštenja zbog zaključaka Narodne skupštine koja su objavljena u "Službenom glasniku", jer bi to, kako je rekao, dodatno usložilo političku situaciju.

Bosić je naglasio da je u sjeni dešavanja u parlamentu Srpske prošao zahtjev Predsjedništva BiH za priključenje u NATO savez i ocijenio da je to prvorazredna politička odluka o kojoj bi referendumom trebalo da odlučuju građani RS i BiH.

"Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik je postao `vatreni zagovornik` ulaska BiH u NATO, a svoje mišljenje o tome treba da daju i građani", smatra Bosić.

Govoreći o prodskom procesu, lidera SDS-a je rekao da ga smatra završenim i ocijenio da je dosadašnji tok pregovora učesnika prudskog procesa nanio veliku štetu RS.

Bosić je apelovao da se svi pregovori o eventualnim ustavnim promjenama moraju vratiti i održavati u institucijama RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE