• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dukić traži istragu protiv novinara

Predsjednik Saveza logoraša RS zatražio istragu protiv novinara koji su svojim izvještavanjem doprinijeli stradanju srpskih civila.

 Dukić traži istragu protiv novinara Izvor: MONDO

Savez logoraša Republike Srpske zatražio je od nadležnih institucija BiH i RS istragu protiv novinara Borke Rudić, Senada Pećanina i Edine Latif, ali i protiv drugih novinara koji su tokom proteklog rata doprinijeli stradanju srpskih civila svojim neobjektivnim izvještavanjem.

Predsjednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić rekao je danas Srni da je 1992. godine Rudićeva, koja je tada radila u Informativnoj službi komande Armije BiH u Konjicu, svojim izvještajima na Radio Sarajevu direktno doprinijela zločinima počinjenim nad Srbima u logoru Čelebići, kao i njihovom prikrivanju.

"Izvještavajući o zločinima nad Srbima stradalim u Čelebiću Rudićeva je navela `da je Armija BiH zarobila desetine dječaka od 10 godina sa majkama, koje su imale četnička obilježja i oružje`", istakao je Dukić.

On je zatražio pokretanje istrage protiv Pećanina, urednika lista "Dani", koji je u ratu obavljao funkciju portparola Ministarstva unutrašnjih poslova BiH.

Dukić kaže da je Pećanin, isto kao i Rudićeva, lično odgovoran za nedjela koja su počinili pripadnici policije i Armije BiH nad srpskim civilima u Pofalićima, na Kazanima i u logoru "Viktor Bubanj".

Prema njegovim riječima, Pećanin je 1997. godine u listu "Dani" objavio tekst o zločinima na Kazanima, čiji je cilj bio da se amnestiraju odgovorni i da se krivica svali na ubijene sarajevske kriminalce Jusufa - Juku Prazinu i Mušana Topalovića - Cacu.

Dukić je dodao da je Pećanin otkrio Kazane, jer je znao šta se tamo događalo Srbima, te upitao zašto to nije ranije uradio i tako spriječio zločine nad srpskim narodom u Sarajevu.

On je, takođe, istakao da je novinarka "Dnevnog Avaza" Edina Latif uvrijedila srpske žrtve svojim komentarom na pomen 6.000 srpskih žrtava Sarajevsko-romanijske regije koji su sahranjeni na Sokocu.

Prema njegovim riječima, Edina Latifa je u istom komentaru "Dnevnog avaza" nazvala premijera RS Milorada Dodika "ratnim zločincem" samo zato što je prisustvovao tom pomenu na Sokocu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE