• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glavaš zida kuću u BIH

Branimir Glavaš, koji je u Hrvatskoj osuđen za ratne zločine odlučio se na novi početak u Bosni i Hercegovini.

 Glavaš zida kuću u BIH Izvor: MONDO

Nakon je dobio lična dokumenta i osigurao da u skorije vrijeme ne bude izručen Hrvatskoj, sada je u BiH kupio zemljište za kuću.

"Kupio sam zemlju i uskoro počinjem graditi kuću", izjavio je Glavaš za Dnevni list i dodao: "Moje državljanstvo Bosne i Hercegovine je čisto kao suza i dobio sam ga na sasvim legalan način, tako da nema nikakve sumnje da bi mi moglo biti oduzeto".

List saznaje da se zemljište nalazi na vrhu brda u Drinovačkim Bovanima, opština Grude, inače rodni kraj Glavaševih roditelja na osnovu kojih je i dobio državljanstvo.

Branimir Glavaš osuđen je na deset godina zatvora za hapšenja, maltretiranja i likvidacije više civila srpske nacionalnosti u Osijeku početkom 90-ih godina.

U slučaju "garaža", Glavaš je osuđen da je kao šef Sekretarijata za narodnu obranu naredio hapšenje, mučenje i likvidaciju nekoliko civila srpske nacionalnosti i ubistvo Čedomira Vučkovića i Đorđa Petrovića, koji su likvidirani u garaži u neposrednoj blizini Sekretarijata.

U drugom procesu, nazvanom "selotejp", Glavaša su teretili da su po njegovoj naredbi po Osijeku hapsili civile srpske nacionalnosti, odvodili ih na obalu rijeke Drave i tamo ih likvidirali i bacali u rijeku. Svi leševi pronađeni su zavezanih ruku i sa selotejp trakom zalijepljenom preko usta.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE