• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Princ Albert u Muzeju savremene umjetnosti

Princ Albert Drugi od Monaka posjetio je danas Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci u kojem je izložena postavka "Evropski konteksti - Dobrović, Konjović, Šumanović i Šuput".

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović istakao je da je ovo izuzetno značajna posjeta za grad na Vrbasu, tokom koje su domaćini za kratko vrijeme koje su imali na raspolaganju, predstavili grad u najboljem svjetlu.

"Danas smo princu pokazali izložbu naših najznamenitijih slikara i upoznali ga o istoriji galerije Muzeja savremene umjetnosti, te fundusu slika kojima raspolaže", rekao je Gavranović.

Vršilac dužnosti direktora Muzeja Sarita Vujković rekla je da je princ Albert pokazao veliko interesovanje za izložbu, s obzirom na to da su se slikari Dobrović, Šumanović, Konjović i Šuput školovali u Parizu.

Ona je podsjetila da je princ Albert Drugi od Monaka studirao istoriju umjetnosti i da dobro poznaje evropske umjetničke tokove, zbog čega je mogao i da dobro ocijeni kvalitet izloženih djela.

Nakon posjete Muzeju savremene umjetnosti, princ Albert posjetio je kanjon Tijesno na rijeci Vrbas, u kojem će se voziti finalne trke Evropskog juniorskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama u disciplini sprint.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE