• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krajišnik na Palama: Dirljiv susret sa majkom!

Bivši predsjednik Skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik stigao je na Pale u posjetu majci.

 Krajišnik na Palama: Dirljiv susret sa majkom! Izvor: MONDO

Krajišnik je u pratnji policije stigao u porodičnu kuću, a na ulazu ga je dočekao brat Mirko Krajišnik. Nakon srdačnog susreta sa bratom, Krajišnik je pozdravio i okupljene novinare, poslije čega je ušao u kuću.

U naredna tri dana, u skladu sa pravilima Tribunala, Krajišnik će  boraviti u kući na Palama sa članovima svoje porodice i posjetiti očev grob.

"Momčilo se osjeća dobro. Članovi porodice, posebno djeca, veoma su radosni i uzbuđeni njegovim dolaskom. Posebno dirljiv susret bio je sa majkom koja, i pored toga što ima 84 godine, nije željela da uzme lijekove", rekao je novinarima njegov brat Mirko Krajišnik.

On se za realizaciju ovog, kako je rekao, humanog gesta zahvalio Sudskom vijeću Haškog tribunala, kao i Vladi i MUP-u Republike Srpske koji su dali na garancije za privremeno puštanje na slobodu.

"Momčilo je prezadovoljan što je došao u svoju kuću, mada će ova tri dana za njega biti kao tri sekunde", rekao je Mirko Krajišnik i dodao da se nada da će njegov brat "ponijeti slike koje će mu pomoći da lakše izdrži preostali dio kazne".

Krajišnik je posebne pozdrave uputio novinarima, jer je, kako je naveo, uvijek cijenio rad medija. U skladu sa pravilima Haškog tribunala, Momčilo Krajišnik neće davati izjave za novinare, niti se pojavljivati u javnosti.

Na pitanje da li će Momčila Krajišnika posetiti članovi SDS-a ili neko iz rukovodstva RS, njegov brat je odgovorio da se za sada niko nije najavio, ali da to "ne znači da neće".

Prijatelje i rodbinu koja je počela pristizati u porodičnu kuću Krajišnika registruje policija.

Krajišnik je na sarajevski aerodrom sletio oko 15 časova.  U pritvor Haškog tribunala bivši predsjednik parlamenta RS trebalo bi da se vrati u četvrtak, 25. juna.

Sudsko vijeće Haškog tribunala odobrilo je prošle nedelje Krajišnikov zahtev za privremeno puštanje na slobodu "iz humanitarnih razloga", u trajanju od tri dana, kako bi posjetio teško oboljelu majku i ostatak bliske porodice.

Vijeće je naložilo da posjeta u pritvorskim uslovima ne može da traje duže od tri dana, isključujući vrijeme provedeno u putu.

U svom zahtjevu od 13. maja, Krajišnik je priložio i garancije Vlade RS da će se po okončanju posjete vratiti u pritvorsku jedinicu, gdje čeka na odluku u kojoj će državi služiti kaznu koja mu je u martu sa 27 smanjena na 20 godina zatvora.

Krajišnik se složio da na Palama sve vrijeme bude u pritvorskim uslovima, a da preko dana može da posjeti svoju majku. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE