• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selman: Nisu nađeni dokazi protiv Vlade RS

Nedavnim saslušavanjem osoba u Banjaluci Sipa nije dobila nikakve dokaze koji ukazuju na krivičnu odgovornost Vlade RS, kaže Džerard Selman.

 Selman: Nisu nađeni dokazi protiv Vlade RS Izvor: MONDO

Ministar pravde Republike Srpske (RS) Džerard Selman izjavio je Srni da Agencija za istrage i zaštitu (Sipa), prema njegovim saznanjima, saslušavanjem osoba u Banjaluci nije dobila nikakve dokaze koji ukazuju na krivičnu odgovornost Vlade RS u vezi sa izgradnjom Administrativnog centra RS i autoputa Banjaluka - Gradiška.

"Imamo informaciju da je sve ono što je Sipa dobila tim izvještajima i ispitivanjima ono što mi već odavno znamo i iza čega stojimo, a to je da je Vlada RS u potpunosti poštovala sve zakonske procedure i prilikom izgrade Administrativvnog centra Vlade RS i autoputa Banjaluka - Gradiška", rekao je Selman.

Selman kaže da mu nije poznato da je u međuvremenu poziv za saslušanje dobio neko od visokih zvaničnika RS.

On je dodao da su saslušavanja lica u svojstvu svjedoka redovne aktivnosti Sipe i da će, najvjerovatnije, ova agencija nastaviti da po nalogu Tužilaštva BiH preduzima određene radnje, kako bi se utvrdile sve činjenice na osnovu kojih bi oni mogli da podignu optužnicu ili obustave postupak.

Inspektori Sipe počeli su 10. juna saslušavanja u Banjaluci u vezi sa izgradnjom zgrade Vlade RS, autoputa Banjaluka - Gradiška i RTV doma.

Saslušavanja se obavljaju na osnovu naredbe Tužilaštva BiH o prikupljanju dokaza broj "TK 65-09" od 20. maja ove godine.

Poziv je dobilo stotinjak osoba, među kojima i službenika u ministarstvima saobraćaja i veza, urbanizma, finansija RS i nekadašnjih članova upravnih odbora institucija RS. Samo na okolnosti izgradnje autoputa pozivi za saslušanja upućeni su na adresu 37 osoba iz RS.

Jedan od pozvanih na saslušanje u Sipi rekao je Srni da ni u jednoj istrazi koja je vođena od početka rada ove agencije nije uzet nalog za saslušanje tolikog broja ljudi kao što je to slučaj sada, te da je to možda sinhronizvana akcija povodom dešavanja u RS i daljih pritisaka na Srpsku.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE