• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bošnjaci napustili Skupštinu RS

Za vrijeme obraćanja direktora RTRS Dragana Davidovića poslanici bošnjačke nacionalnosti napustili Narodnu skupštinu RS.

 Bošnjaci napustili Skupštinu RS Izvor: MONDO

Generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske (RT RS) Dragan Davidović rekao je, u obraćanju u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS), da mnoge diskusije poslanika iz reda opozicije, koje su se mogle čuti u parlamentu, zadiru u uređivačku politiku RTRS-a i kao takve mogle bi se ocijeniti kao pritisak na nezavisnost medija.

Narodna skupština RS razmatrala je danas izvještaj RT RS o poslovanju u 2008. godini i Plan rada za 2009. godinu, a Davidović je istakao da je dobro što RT RS nije ušla u medijski rat koji joj je nametnut prljavim jezikom, koji pokušava da napravi polarizaciju unutar medijskog prostora.

On je rekao da se Upravni odbor RTRS-a ne bavi uređivačkom politikom ove medijske kuće , jer bi to proizvelo rasulo i dodao da je to pitanje slobode novinarstva i uređivačke politike.

Govoreći o direktnom prenosu zasjedanja Narodne skupštine RS na RT RS, Davidović je rekao da su ti principi usvojeni još prije devet godina i da se do danas nisu promijenili ni u jednom segmentu.

U trenutku dok se Davidović obraćao parlamentu RS poslanici bošnjačke nacionalnosti napustili su skupštinsku salu.

Šef Poslaničkog kluba SDA i SDP BiH u parlamentu RS Ramiz Salkić rekao je da nije zadovoljan uređivačkom politikom i programskom šemom RT RS, jer ova medijska kuća ne zadovoljava interese svih konstitutivnih naroda i ostalih.

Poslanik PDP-a Zoran Đerić smatra da RT RS treba direktno da prenosi zasjedanja Narodne skupštine.

Đerić smatra da je potrebo da Vlada RS u 2009. godini obezbijedi sredstva za RT RS kako bi ova televizijska kuća montirala novu opremu i time omogućila potpunu pokrivenost teritorije RS signalom RT RS.

Šef kluba Demokratskog narodnog saveza (DNS) Dragutin Rodić rekao da će DNS uvijek podržavati RT RS i zalagati se zato da ova medijska kuća unapređuje svoj rad.

Poslanik SDS-a Vukota Govedarica ocijenio je da "RT RS nije najbolja televizija po gledanosti i kvalitetu programa, ali da jeste u službi vladajuće političke elite u RS".

Poslanik SRS RS Novo Grujić zatražio je od članova Upravnog odbora i direktora RT RS da podnesu ostavke zbog kršenja odredaba Zakona o ovoj medijskoj kući, koje se odnose na uređivačku politiku.

Poslanik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da RT RS predstavlja jedan od stubova razvoja RS i da ova stranka cijeni da je RT RS sve snažniji medij, prepoznatljiv po svom sadržaju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE