• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posebna sjednica parlamenta RS o zaključcima?

Vlada Republike Srpske (RS) najvjerovatnije će tražiti održavanje posebne sjednice Narodne skupštine u vezi sa skupštinskim zaključcima.

 Posebna sjednica parlamenta RS o zaključcima? Izvor: MONDO

Vlada bi poslije konsultacija kod predsjednika Srpske Rajka Kuzmanovića na kojima bi učestvovali lideri srpskih političkih partija trebala da izađe sa svojim stavom o Inckovoj odluci, kao i sa prijedlogom za održavanje posebne sjednice parlamenta na kojoj će se rapsravljati o novonastaloj situaciji.

Srna nezvanično saznaje u NSRS da će pretposljednja tačka 31. sjednice parlamenta „Utvrđivanje stava povodom zahtjeva iz pisama visokog predstavnika za BiH od 25. maja i 5. maja 2009. godine“ biti skinuta sa dnevnog reda zasjedanja koje je u toku.

Premijer Milorad Dodik najavio je da će zvaničnici RS u narednih nekoliko dana, po povratku predsjednika Kuzmanovića iz Rusije, razgovarati sa političkim liderima u Srpskoj i koncipirati stav o odluci visokog predstavnika Incka da stavi van snage zaključke Narodne skupštine o prenosu ustavnih ovlašćenja na institucije BiH.

Visoki predstavnik Valentin Incko ponistio je zaključke o efektima prenesenih nadležnosti sa RS na BiH , što je izazvalo buru reakcija zvaničnika BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE