• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Logoraši Trebinja tužili FBiH

Udruženje logoraša regije Trebinje podnijelo je Osnovnom sudu tužbu protiv FBiH za zloglasne logore Dretelj, Ćelovina, Trnovo, Musala i Čelebići.

 Logoraši Trebinja tužili FBiH  Izvor: MONDO

U tim logorima su ubijeni ili sa teškim fizičkim oštećenjima stradali nevini srpski zatočenici. Predsjednik ovog udruženja Vukan Kovač je naveo da su svi ovi logori bili smješeteni na prostoru Hercegovine.

Kovač je dodao da je riječ o pet od 62 logora, koliko ih je u proteklom ratu, prema svjedočenjima bivših logoraša, bilo na hercegovačkom području i u kojima su zatočenici mučeni i zlostavljani.

On je izrazio nadu da će pravda pobijediti i da će odgovarati svi oni koji su činili zla i maltretiranja nad nedužnim narodom.

"Prvo će biti podnesene tužbe za najekstremnije slučajeve, gdje se lako može dokazati da su postojali logori, nakon čega slijede tužbe za ostale logore, u kojima su Muslimani i Hrvati držali zatočeno srpsko stanovništvo", istakao je Kovač.

Prema njegovim riječima, Udruženje logoraša regije Trebinje podnosiće u narednom periodu pojedinačane tužbe za 221 logor u Hrvatskoj. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE