• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RS u potpunosti sarađuje sa Hagom

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je izvještaj o saradnji institucija RS sa Haškim tribunalom za prva tri mjeseca ove godine

 RS u potpunosti sarađuje sa Hagom Izvor: MONDO

Njime se potvrđuje da su institucije vlasti RS, odnosno njeni organi i organizacije nastavile da u potpunosti i blagovremeno izvršavaju obaveze prema ovom sudu.

Ministar pravde RS Džerard Selman rekao je u obrazloženju izvještaja da su aktivnosti preduzimane samostalno ili u saradnji sa institucijama vlasti BiH, susjednih država, kao i na zahtjev međunarodne zajednice.

"Na isti način nastavljena je saradnja sa timovima odbrane lica optuženih za ratne zločine pred Haškim tribunalom", istakao je ministar Selman.

Poslanik Stranke za BiH Muharem Murselović smatra da je ovaj izvještaj "obična farsa i da je, kao takav, nepotreban bilo kome, jer ne daje nikakve rezultate".

Murselović je naveo da je na Federalnoj televiziji nedavno prikazan izvještaj o generalu Ratku Mladiću, za kojim traga Haški tribunal, kako živi u lijepoj porodičnoj atmosferi i da "niko ne bi mogao posumnjati da je riječ o najtraženijem haškom osuđeniku u ovom regionu".

Poslanik SNSD-a Milica Bugarinović istakla je da Murselović treba da bira riječi kada govori o Ratku Mladiću, "kao osuđeniku, jer je on trenutno samo osumnjičen za ratne zločine".

Bugarinovićeva je rekla da se ovaj izvještaj ne odnosi na Srbiju i na Mladića, već na ukupnu saradnju institucija RS sa Haškim tribunalom.

Nezavisni poslanik Vojislav Gligić rekao je u replici Murseloviću da je njegovo izlaganje nekorektno kada kaže da je Izvještaj farsa.

"Ako očekujete da će poslije svakog izvještaja neko biti uhapšen, varate se, jer RS više nema koga da hapsi", zaključio je Gligić. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE